Tanssi

Tanssi

Pia 13. syyskuuta 2013

Sain kutsun. Puhtaan valkea kuori oli sinetöity verenpunaisella sinetillä. Kuninkaallisella leimalla. Avasin sen vapisevin käsin ja sydän epätahtiin lyöden.

Tanssiaisiin. Minut? Kuninkaan luo, jonka edessä en olisi arvollinen edes orjanaan kumartamaan. Käsivarsissani kulki viileä virtaus, joka pyyhkäisi yli koko kehoni. Vapisin kutsusanan edessä heikentyneenä. Raskaasti polvilleni vaipuen painoin tuoksuvaa sinettiä vasten sydäntäni.

Ovi ja rautainen kolkutin edessäni. Muurit taitavasti taottua kultaa. Kuinka uskaltaa, kolkuttaa Ikuisen oveen. Minä, jonka alkumuoto on tomussa. Pukunani pelkkä kelpaamattomuus. Mutta kutsun tähden nousi käteni kiinni rautataokseen. Puristi sitä heikkona kaikin voimin. Kumahduksen voimaannuttamana ojentaen kutsukirjettä salvan avaajalle.

Minut pestiin ja puettiin esihuoneissa. Liotettiin tuoksuvissa öljyissä. Valmistettiin Kuninkaalle. Pukunani puhtainta, sileintä silkkiä astelin valtaistuinsaliin.

Henkeni salpaantui ensisekunnista. Hänen hohtavan valkean vaatteensa liepeet lepäsivät raskaana siinä huoneessa. Ne täyttivät koko sen korkean pylväin koristellun salin. Hengitin katkonaisin, nykivin vedoin ilmaa, jossa tuoksui Hänen nimensä.

Kuninkaan läsnäolon voimasta kaaduin maahan elottomana. Hänen askeleensa kuuluivat raskaan uneni läpi. Hän kosketti minua. Kuin väkivaltainen tuli, roihahti rakkaus rinnassani. Sähköinen virta kulki lävitseni ja sain uutta voimaa Hänen lävistettyjen jalkojensa juuressa.

Hän kutsui minut tanssiin. Asetti kätensä käteeni ja nosti minut itseään vasten. Saatoin tuntea ne kohdat Hänen käsissään, jotka naulat olivat repineet. Tikari sydämessäni tanssin Hänen kanssaan sen tanssin. Kyyneleet valuivat pitkin kasvojani, enkä nähnyt mitään muuta kuin Hänen tulta säkenöivät silmänsä. Minun Kristukseni.

Kannan tuota sinettiä edelleen sydämessäni. Yön pimeinä hetkinä voin yhä tuntea arpesi kämmenpinnassani. Sisimpäni valvoo ja odottaa Sinua. Tule, vedä minut mukaasi. Juostaan aamukasteiselle kedolle tanssimaan jälleen se tanssi. Sillä minä olen Sinun ja Sinä minun. Muulla ei ole väliä. Siksi valvon. Odotan. Yhä odotan.

Pia

Kommentit

Lisää omasi
  1. avatar

    Brita 27. marraskuuta

    Kiitos Pia,
    mieleni teki kirjoittaa kommentti heti, mutta onneksi blogisi tuli uudestaan vastaan. Kirjoituksesi saa henkeni nousemaan aivan yläilmoihin! Pyhyys, kauneus ja ylevyys on henkeäsalpaavaa. Ilokseni se toi mieleeni erään oman uneni kauan sitten, jonka kautta sain henkilökohtaisen kokemuksen Kuninkaallisesta tanssista. Miten se onkaan voinut vaipua unohduksiin, sitä en käsitä :-) Kiitos siitäkin!