Tärkeintä on päästä maaliin

Tärkeintä on päästä maaliin

Sanna 12. kesäkuuta 2013

Näin kesällä moni intoutuu taas juoksemaan ja juoksulenkit ovatkin loistava tapa pohtia yhtä ja toista. Samalla on myös hyvä tilaisuus rukoilla ja kuunnella mitä asiaa Jumalalla olisi minulle.

Yksi juoksemiseen liittyvä hengellinen ahaa-elämys tuli minulle viime kesänä juostessani elämäni ensimmäistä maratonia. Olin yllättynyt miten koville se otti minulla ja aika monella muullakin. Viimeiset kymmenen kilometriä olivat pahimmat. Silloin omat voimat alkoivat hiipua ja jokainen metri tuntui kehossa. Pahinta kuitenkin oli seurata muiden vääntöä. Yksi jos toinen riuskankin oloinen juoksija makasi tien poskessa jalkakrampeissaan, yksi jalat veressä, toinen oksennellen, kolmas vaimolle itkien, kun ”ei vaan pysty”. Kuitenkin suurin osa heistä tuli jossain vaiheessa maaliin. Näin jälkikäteen jopa videon, jossa yksi iäkäs juoksija talutettiin maaliin kahdelta puolelta, kun omat voimat eivät enää riittäneet.

Millä minä sitten jaksoin ne viimeiset kilometrit? Keskittymällä maaliin, keskittymällä siihen ajatukseen millaista on tulla perille ja pakottamalla ajatukseni pois kroppani jomotuksista siihen autuaan tunteeseen kun saavun maaliin.

Voisiko uskovana elämisestä ja taivaaseen pääsemisestä löytyä samoja elementtejä? Matkan teon suhteen kuvittelisin, että eläminen uskovana tässä ajassa vaatii juuri sitä oman kehon tuntemusten kuolettamista ja sitä, että keskitämme ajatuksemme maaliin, vaikka ympärillä tapahtuisi miten lannistavia asioita. Tulisi keskittyä enemmän siihen, mitä on edessä, mitä kohti me uskovina täällä menemme, sanoi muu maailma mitä tahansa. Maaliin pääsyn kannalta tosi arvokkaita ovat ne ihmiset, jotka jaksavat kuunnella surujamme ja voimattomien hetkiemme tuntemuksia ja kaiken keskellä kannustaa meitä jatkamaan omaa taisteluamme.

Lopulta sillä ei luultavasti ole suurta merkitystä tulemmeko taivaan portista sisälle kaksin puolin talutettuna tai kevein askelin tuulettaen. Maaliin tulo tuntuu takuulla joka tapauksessa mahtavalta.

Siunattua kesää ja keveitä juoksulenkkejä!

Sanna, avioparipienryhmäläinen