Unelmat voivat toteutua

Unelmat voivat toteutua

Antti Ronkainen 23. kesäkuuta 2011

Oli ihana siunata viime lauantain Majakka-illassa kaksi ihmistä lähetyskoulutukseen. Heidän esimerkkinsä kertoi ja kertoo siitä, että unelmat voivat toteutua.

Olisi upea siunata joka Majakka-illassa ihmisiä, jotka kokevat ottavansa tärkeitä askelia kohti unelmaansa, kun ovat aloittamassa yrittäjyyttä, opiskelua, raamattukoulua, töitä uudessa työpaikassa tai ottamassa jotain muuta konkreettista askelta kohti Jumalan heille antamamaa unelmaa.

Miksi kuitenkin osan kohdalla unelmat jäävät vain puheen tasolle, eivätkä koskaan jalostu konkreettiseksi toiminnaksi? John C. Maxwell (Dare to Dream… Then Do It. What Successful People Know and Do, s. 17) tekee eron rohkean unelman ja haaveen/päiväunen välille:

 • Rohkea unelma  vs  Päiväuni/haave
 • Pohjautuu itsekuriin vs Pohjautuu onneen
 • Keskittyy matkaan/prosessiin vs Keskittyy määränpäähän
 • Viljelee terveellistä tyytymättömyyttä vs Viljelee epäterveitä odotuksia
 • Maksimoi kovan työn arvon vs Minimoi kovan työn arvon
 • Johtaa toimintaan  vs Johtaa tekosyihin
 • Luo momentumin vs Luo velttoutta
 • Synnyttää tiimityötä vs Synnyttää yksinäisyyttä
 • Tekee aloitteita vs Odottaa
 • Hyväksyy riskit välttämättöminä vs Välttää kaikkia riskejä
 • Tekee sinusta vastuullisen vs Tekee toisista vastuullisia

Vaikka et olisikaan kaikista Maxwellin pelkistyksistä samaa mieltä, niin pystytkö näkemään nämä kaksi erilaista taipumusta ajatella ja toimia? Löydätkö kenties itsesi jommasta kummasta kategoriasta?

Toiveeni on, että Majakassa olisi turvallista haaveilla ja ottaa myös tarvittaessa päiväunia. Rukoukseni kuitenkin on, että meillä olisi myös riittävästi paimenuutta/mentorointia, jotta päiväunitasolta voitaisiin päästä kohti rohkeita unelmia ja niiden toteutumista.

Majakan tehtävänä on näyttää suuntaa. Rukoilemme ja haluamme tehdä töitä sen eteen, että jokaisen kohdalla Jumalan antamat unelmat voivat löytyä ja toteutua.

Antti Ronkainen

Kommentit

Lisää omasi
 1. avatar

  Peetu 28. heinäkuuta

  Tätä jenkkiläistä unelmointi evankeliumia tulee joka tuutista! Paimenista on tullut elämäntapa opettajia eikä evankeliumin julistajia.Raamattu ei puhu missään unelmoimisesta, sitäkin enemmän toivosta valvomisesta kilvoittelemisesta uskosta itsensä kieltämisestä.Jeesus ei tullut tähän syntiseen maailmaan unelmoimaan vaan tekemään Isän tahdon! Käsittämätöntä miten seurakunnat ovat avanneet jenkkiläiselle hyvinvointi evankeliumille ovensa!

 2. avatar

  Mooses 11. elokuuta

  Hei Peetu,
  En tiedä mistä seurakunnista puhut tai mitä unelmointi evankeliumia tarkoitat. Syytöksesi ovat rajuja ja puhua voit tietysti mitä haluat, sillä kannat omista puheistasi vastuun. Susosittelen kuitenkin harkitsemaan enne kuin leimakirvestäsi heiluttelet. Mitä muuten olet itse tehnyt evankeliumin juslistamisen eteen?