Uskon  jalo taistelu

Uskon jalo taistelu

Elina 3. lokakuuta 2013

Usein meillä on elämässä asioita, jotka ovat keskeneräisiä. Kyseessä voi olla asia, mitä emme ole vielä saavuttaneet. Joskus se voi olla myös vaikea asia, josta haluaisimme päästä eroon, esimerkiksi sairaus, vaikea ihmissuhde tai elämän kriisi.

Kun haluamme saavuttaa asioita, ajattelemme yleensä, että minun täytyy tehdä asialle jotain ja yritämme kaikkemme saavuttaaksemme toivomamme. Kun läpimurtoa tai voittoa vaikeuksista ei tulekaan, usein hämmennymme ja tämä voi haastaa uskomme hyvään Jumalaan. Petymme helposti itseemme tai Jumalaan. Miten Jumala voi olla hyvä, kun hän sallii meille vaikeuksia, pettymyksiä, sairauksia tai vastoinkäymisiä.

Minä olen usein kohdannut näitä ajatuksia, kun olen pettynyt, haavoitettu tai elämän kriisissä. Ja usein kriisissä olen yrittänyt kaikella voimallani etsiä Jumalaa, rukoilla, paastota, pyytää esirukousta ja kaikella tavalla saavuttaa läpimurron ja voiton. Usein voitto vaikeuksista ei kuitenkaan ole tullut päivässä tai kahdessa, mutta ajan kuluessa olen huomannut, että jotain minussa  muuttuu niin, että vaikeudet eivät häiritse minua enää niin paljon.

Monien vastoinkäymisten jälkeen olen oppinut jotain näistä prosesseista. Kaikkein tärkeintä vaikeuksien keskellä ei ole voiton saavuttaminen, vaan minun suhteeni Jumalaan. En tarkoita ettei voiton ja läpimurron rukoileminen olisi tärkeää, vaan sitä, että tärkeämpää kuin vapaus vaikeuksista, on minun sydämeni, uskoni ja suhteeni Jumalaan. Vaikeuksissa on niin kovin helppoa käpertyä itseensä ja omaan kipuunsa. Kovin taistelu vaikeuksissa on säilyttää usko Jumalan hyvyyteen, rakkauteen ja hänen hyvään suunnitelmaansa elämälleni. Kun haavoitettuna, sydän kipeänä tulen Isän luo, kaikkine epäilyjeni kanssa, hän ottaa minut hellästi syliinsä ja hoitaa sydämeni kivut, epäuskoiset ajatukseni ja tunteeni. Silloin jaksan taas eteenpäin olosuhteistani huolimatta.

Sinä uskon sisareni ja veljeni, taistele hyvä uskon taistelu, älä luovuta! Älä anna periksi lihan epätoivolle tai vihollisen kuiskailuille: ”Jumala on hyljännyt sinut!” Jumala haluaa kertoa sinulle, että sinä olet hänelle arvokas, tärkeä ja rakas. Isä sanoo sinulle: ”Minä näen kamppailusi, kipusi ja sairautesi. Tule minun lähelleni ja minä lohdutan sinua ja puhun sinulle. Älä luovuta, voitto on tulossa.”

Me olemme kaikin tavoin ahdingossa, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat, vainotut, mutta emme hyljätyt, maahan kukistetut, mutta emme tuhotut.  Me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu. Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti, meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia.” (2.Kor 4:8.-9,16-18)

Elina S.

Kommentit

Lisää omasi
  1. avatar

    keijo 24. marraskuuta

    Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan vaan henki olentoja vastaan taivaan avaruuksissa sanoo raamattu ja näin Jeeus toi voiton meille omalla verellään ja kun saamme noudattaa Jumalan sanaa ja olla Pyhän Hengen ohjauksessa kuulianen ja otollinen Herralle niin ei ole niitä taistelujakaan niin voimakkaasti vihaajatkin tulevat sovontoon ja alkavat tykkäämään meistä ja näin ilo kasvaa ja menestys ja voima ,kiitos ja siunausta,keijo sädertälje