Uskonvapaus

Uskonvapaus

Taru 26. huhtikuuta 2011

Periaatteessa meillä on uskonnonvapaus Suomessa. Todellisuudessahan tilanne on se, että on vain vapaus olla uskomatta. Mutta jos satut uskomaan Jumalaan ja varsinkin Raamattuun, niin tukkapöllyä tulee. Auta armias jos vielä uskallat sanoa mielipiteesi ääneen. Eiväthän Raamatun arvot voi mitenkään olla enää ajankohtaisia tässä ”viisaassa” nykymaailmassa.

Viimeaikaiset keskustelut ovat hyvä hälytysmerkki siitä, että esirukousta tarvitaan lisää tämän kansan puolesta. Aloin jo ihan tuskastua tähän kaikkeen arvokeskusteluun ja hetkellinen toivottomuus sai vallan. Kuulemani kommentti asetti ajatukseni taas raiteilleen:

”Me seurakuntana usein vastaamme kysymyksiin, joita meiltä ei kysytä, mutta emme niihin kysymyksiin, joihin ihmiset etsivät vastausta.

Tosiaan! Me olemme hanakoita taistelemaan monesti oikeidenkin asioiden puolesta väärin asein.

Mutta mitä meiltä sitten oikein odotetaan? Luulen (en väitä tietäväni), että jos me olisimme vastaus ongelmiin, seurakunta kasvaisi. Jos me ruokkisimme nälkäiset, olisimme ystäviä yksinäisille, parantaisimme sairaat ja osoittaisimme rakkautta. Jos me näyttäisimme, miltä rakastava Isä näyttää ja mitä rakastava Jumala tekee. Jos me puhuisimme mitä rakastava Jumala puhuu. Jos me itse tuntisimme Jumalan Isänä, koska me olemme niin isätön sukupolvi.

Entäs jos olisimme niitä johtajia, jotka palvelevat alaisiaan? Tai olisimme työntekijöitä jotka kunnioittavat esimiehiään? Entä jos laittaisimme perheemme etusijalle, arvostaisimme puolisoamme tai kasvattaisimme lapsemme hyvin? Mitäs jos tekisimme työmme hyvin, olisimme hyviä ystäviä ja käsittelisimme ongelmamme? Voisimme rohkaista toisia ja olla iloisia, vaikka elämä ei ole täydellistä.

Luulenpa, että nämä olisivat hyvinkin ajankohtaisia arvoja.

Taru