Uuni vai mikro?

Uuni vai mikro?

Pia 5. kesäkuuta 2013

Jos minulta kysyttäisiin, kummassa valmistuu mehevämpi paisti, uunissa vai mikrossa, vastaus olisi selvä. Saadakseni juhlapöytään mehevimmän paistin käyttäisin tietenkin uunia, vaikka paistoaika mikron minuuttien sijaan olisikin useita tunteja.

Usein tuskastelen sitä, kuinka joidenkin prosessien valmistuminen elämässäni kestää niin kauan. Miksi Isä et voi vain päivässä ratkoa tätä syynin alla olevaa ongelmavyyhteä, niin päästäisiin joskus taas etenemään?

Israelin kansan odottaessa vapautustaan Egyptin orjuudesta heillä oli varmaan samanlainen fiilis. Nopeasti nyt vain näytettäisiin Faaraolle taivaan merkit, että Jumala on se, joka todella hallitsee, niin päästäisiin jo täältä kuolettavan raskaan orjuuden ikeen alta. Mutta Mooseksen ja Faaraon vääntäessä kättä koko prosessiin on täytynyt mennä runsaasti aikaa.

Yhden vitsauksen myötä koko Egyptin kansa menetti kaiken karjansa. Kun kansa oli sen jälkeen ollut märkäpaiseiden kiusattavana, tuli raesade ja tappoi jälleen karjaa. Mitä, eikö kaiken karjan pitänyt olla jo kuollut?! Vitsausten välillä on siis täytynyt kulua enemmän aikaa kuin muutamia päiviä, kun uutta karjaakin on jo ehditty ostamaan ja rahtaamaan maahan.

Isä tiesi, että näyttäessään Faaraolle mahtinsa hän samalla muistuttaisi orjuutetulle kansalleen olevansa väkevämpi Egyptin orjuuttavaa valtikkaa. Orjuuden identiteetin riisuminen jo yksin vei aikaa. Isä tahtoi kääntää lastensa katseen hänen valtikkaansa orjaruoskan sijaan. Hänen kasvoihinsa, että he muistaisivat olevansa ensisijaisesti Jumalan kansaa orjavoiman sijaan.

Isä näyttää myös pitävän uunista. Kun prosessini kestävät aikaa, ehkä pääasia kiirehtimisen sijaan onkin kysyä: "Isä, mitä haluat minulle muistuttaa?"

Pia