Valitut palat

Valitut palat

Mikko 21. lokakuuta 2011

Lähetys-Majakassa keskustelimme, mikä raamatunkohta on puhunut meille merkittävällä tavalla lähetystyöstä tai ehkä auttanut miettimään omaa roolia siinä. Tässä muutama valittu pala meidän suunnalta:

  • Ilm 21:5: ”uudeksi minä teen kaikki”. Ennen tätä jaetta Ilmestyskirja kertoo, miten kuolemaa, valitusta ja vaivaa ei enää ole, ja kaikki entinen on kadonnut. Aika huikea kuva Jumalan ajattelemasta tulevaisuudesta – ja mahdollisuuksista tässä hetkessä. Kannattaisiko tästä kertoa muille?
  • Ilm 7:9. kuvaa suurta kansanjoukkoa, niitä, jotka on pelastettu. Joukko on suuri ja kattaa kaikki kansallisuudet, maat ja heimot. Lisäksi mukaan mahtuvat vielä kaikki kielet. Tulevaisuus on siis kansainvälinen!
  • Mark 16:15. ”Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille”.Voiko sitä enää paljon selvemmin sanoa?
  • Ps 67 voidaan tiivistää toisin sanoin ja vieraalla kielellä: ”missions exists, because worship doesn’t” (John Piper).
  • Apt 1:8:ssa Jeesus lupasi Pyhän hengen voiman, jotta voisimme olla Hänen todistajiaan aina maan ääriin saakka. Suomikin saattaa muuten olla maan äärissä tuolta katsottuna – ja täältä katsottuna ihan tässä lähellä, kuten Jerusalem sieltä katsottuna.
  • Jes 40:12-31 kertoo työnantajasta, jolla on jonkin verran valtaa, voimaa ja resursseja. Voisi kuvitella, että ainakaan siitä ei homman pitäisi olla kiinni.

Mikä on sinun jakeesi? Jokin näistä vai joku muu?

Mikko, Majakan lähetysjohtaja, yhteistyössä Lähetys-Majakan kanssa