Viha vai anteeksianto?

Viha vai anteeksianto?

Mikko 6. helmikuuta 2013

Viime lauantain vieras majakalla puhui oman tarinansa (ks. enemmän Majakan mediakirjastosta). Hänen elämänsä tragedian kautta Jumala on koskettanut lukuisia ihmisiä, myös minua. Tai oikeastaan tragedia sinänsä ei ole se, mikä kosketti eniten, vaan kysymys ja valinta, joka tragediaa seurasi. "Sydämeesi on laitettu siemen, se voi kasvaa vihaksi tai vaihtoehtoisesti rakkaudeksi, kumman valitset?"

Tämänkaltainen valinnan mahdollisuus on pienemmässä mittakaavassa melkein joka päivä. Valitsenko loukkaantumisen vai anteeksiannon? Valitsenko valittamisen vai mahdollisuuksien näkemisen? Valitsenko joustavuuden vai omista oikeuksistani kiinnipitämisen?

Aina sen oikean tai paremman vaihtoehdon valinta ei ole inhimillisesti mahdollista, emmekä aina edes halua valita oikein. Jumala kuitenkin vaikuttaa tahtomista ja tekemistä (Fil 2:13). Kristus meissä on kirkkauden toivo (Kol 1:27).

Minä olen tänään valinnut suuttua, ärsyyntyä ja turhautua. Ainakin. Onneksi voin mennä Isän luo ja valita toisin, kertoa turhautumiseni hänelle, pyytää anteeksi ja niin sanotusti aloittaa alusta. Kyse ei ole mistään positiivisen ajattelun kerhosta ja metodista, vaan suhteesta, kirkkauden toivosta ja anteeksiannosta. Siitä on hyvä jatkaa!

Mikko, Majakan lähetysjohtaja