Villa

Villa

Pia 27. kesäkuuta 2014

Tutki sydäntäni. Skannaa se läpi valovoimallasi. Puhtaaksi kaikista etäpesäkkeistä, jotka yrittävät pimeässä jälleen moninkertaistaa itsensä, kuin syöpäsolut. Valo paljastaa ne ja näyttää karuudessaan mitä ne ovat. Kylmä kriittisyys, tuomiohenki ja epäusko. Juureltaan samaa vastahenkeä kuin julma rakkaudettomuus, murhanhimo ja kovasydämisyys.

Tee jälleen se minulle, että synnille ei ole tekosyytä. Ei paikkaa piiloutua tai paeta kasvojesi edessä. Kovettunut paiseinen sydän sulaa Puhdistajan käsissä. Pisara verta, joka vuodatettiin puhtaan Karitsan suonista, peittää ja pesee.

Kuin vain Rakkaus, joka ei jätä kohdettaan kuolemaan, sinä olet minulle ylösnousemus ja elämä. Tänäänkin, niin kuin silloin, kun ensi kertaa kohtasimme. Mitä siitä, vaikka silloinkin saavuit minun kalenterini mukaan myöhässä. Pääasia, että sait minussa piilleen sydämen mätänemistilan tulemaan valoon. Kutsuit minun päiviä mädänneenä odottaneen ruumiini esiin haudasta.

En vieläkään tiedä, miten muka minä kävelin luoksesi, vielä käärinliinoissani, tiukassa paketissa. Mutta se en kai sitten ollutkaan minä. Sinä vedit minut takaisin elämään ja luoksesi. Mutta anteeksiantamattomuudelle ja katkeruudelle puhdistava rakkautesi ei tee minussa sijaa. Se ei vapauttanut minua olemaan kuin vastapelurini konsanaan, sormi ojossa veljiä syyttämässä.

Verenä maahan valunut rakkautesi syövytti kertaheitolla synnin syöpäpesäkkeet irti minusta kuin kuuma lipeäkeitos lian pyykeistä. Teki puhtaaksi kuin lumi. Teki minut villan kaltaiseksi. Uudeksi ja erilaiseksi. Kuin Lasaruksen, joka koko lopun elämänsä oli kuolleista noussut mies. Minäkin olen uusi. En enää ole sama luonnoltani. Sinä olet tehnyt kaiken uudeksi minussa.

Olin ennen naimisissa tuon pahoinpitelijän kanssa, jota synniksi kutsutaan. Mutta en enää, koska kuolin ja synnyin uudestaan. Ei se järkeeni mahdu, mutta on silti totta. En lämmitä enää välejä tuohon exääni. Olen kokonaan sinun nyt. Uudeksi luotu sydämeni on kuin villa. Se puhdistuu jopa vain laittamalla sen ulos aamukasteeseen. Kaikki kuona nousee pintaan ja voit vain rapsia sen pois. Pitkiä pesuohjelmia ja liotuksia ei tarvita.

Sinun veresi teki liiton, joka julistaa koko lopun elämäni ajan samaa, kuin Lasaruksen elämä: Sinä olet ylösnousemus ja elämä. Kuolema on nielty. Sinä olet Kuningas. Minussa, nyt ja aina.

Pia