Wow

Wow

Elina H. 22. marraskuuta 2013

Oletko joskus kokenut jotakin, jonka määrittely ja kuvailu tuntuu yrityksistä huolimatta jäävän vajaaksi ja keskeneräiseksi? Sanat eivät tunnu tavoittavan kokemustason syvyyttä ja runsaudenpula koetun eri ulottuvuuksien kesken hämmentää enemmän kuin jäsentää kokonaisuutta. Minulle kävi näin viimeksi noin kaksi viikkoa sitten. Osallistuin Lontoossa Worship Centralin järjestämään konferenssiin, joka oli tarkoitettu ylistyksenjohtajille. Monet ovat kysyneet, miten koin tapahtuman ja minkälainen oli sen anti. Äh. Kävisikö vastaukseksi "kaikki"?! Ei vaan, koetan kiteyttää tapahtumaa muutamiin sisältöä ja kokemusta kuvaaviin sanoihin.

Runsaus

Osallistujien joukko oli runsas näin eurooppalaisessa mittakaavassa. Noin 2300 ylistyksenjohtajaa yli 30 eri maasta on äänekäs joukko! Sisällöllisesti monipuolinen tapahtuman anti oli varustava ja rikastuttava. Lisäksi se tarjosi laajan spektrin kokemuksen siivittämää opetusta profeetallisesta ylistyksestä käytännön kysymyksiin perinteen ja uuden yhdistämisestä. Tästä kaikesta riittää lusikoitavaa pitkäksi ajaksi.

Inspiraatio

Konferenssissa opettamassa ja ylistystä johtamassa olivat monet itseäni (vuosikymmeniä) innoittaneet ylistyksenjohtajat. Mm. Matt Redman, Tim Hughes ja Jenn ja Brian Johnson ovat kukin kulkeneet pitkän tien siihen, millä paikalla he palvelevat tänään. Heidän "tavallisuus", voimakas auktoriteetti ja Pyhän Hengen voitelu palvelemisessa sekä rohkeus olivat sykähdyttäviä kokemuksia. 

Ilo & Vapaus

Yli sata vuotta vanha Methodist Central Hall Westminster oli jylhistä puitteistaan huolimatta tapahtuman aikana iloinen ja hilpeä paikka. Herran Henki oli vahvasti paikalla ja sen aisti vapautena ja ilona. Yksi erityisistä hetkistä syntyi spontaanisti eräässä ylistystilanteessa, jossa vapaa ylistys alkoi ilman säestystä "aaltoilla" salin eri nurkista toiseen. Äänteen harmoniassa lienee ollut mukana myös taivaallista väkeä. Niin vahva ja "painava" oli Jumalan koettavissa oleva läsnäolo siinä tilanteessa.

Perspektiivi

Monissa yhteisissä ylistystilanteissa sai konkreettisesti kokea, kuinka oma näkökulma asioihin muuttui Hänen läsnäolossaan. Kuten Pete Graig sanoi; "Kaikki lähtee yksityisestä, omasta kohtaamisesta Jumalan kanssa". Tapahtumassa saimme todistaa myös lukuisia paranemisia ylistyksen aikana. Näkökulma oli yksinkertainen; Kun Kuningas on huoneessa (ylistämme Häntä), Hänen läsnäolonsa ja parantava voimansa on myös huoneessa. Tällöin on luonnollista, että ihmisiä myös paranee ilman erillistä "parantumiskokousta". Wow.

Kaikki tämä ja enemmänkin lopulta kiteytyy vilpittömän kiitolliseen mieleen. Tänne on päästävä vuoden päästä uudelleen, toivottavasti isolla suomalaisten joukolla! On tärkeää hyödyntää tilaisuuksia oppia lisää, laajentaa kuvakulmaa ja löytää tarkemmin omaa kutsuaan! 

"Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus. Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki." 2. Kor. 3:17.

Elina 

Elina H. on majakkalainen ylistyksenjohtaja ja hän vastaa Musa-Majakan toiminnasta. 

Lyhyen tiivistelmän konferenssin parhaista hetkistä löydät täältä

Jos olet kiinnostunut olemaan Musa-Majakassa mukana soittajana, laulajana, miksaajana tai mediahenkilönä, niin ota yhteyttä pastori Antti Ronkaiseen (antti.ronkainen(ät)majakka.net).

Kommentit

Lisää omasi
  1. avatar

    Brita 27. marraskuuta

    Aahh, ihanaa - kiitos Elina!
    Kun Kuningas on huoneessa... voi tapahtua mitä vain! Olen huomannut, että joissakin piireissä vastustetaan "kirkkauden läsnäoloa" kuin outoa harhaoppia. Sitähän se ei suinkaan ole, vaan kun Kuningas asuu kansansa ylistyksessä ja kiitoksessa voi käydä juuri niin, että sairaitakin paranee ilman erillistä pyyntörukousta. Blogisi vahvisti ja siunasi suuresti! Siunausta Majakan ylistystiimeille!