Ydintehtävä

Ydintehtävä

Elina 23. marraskuuta 2012

Ihmissydämen ytimessä on aina ollut tarve ihailla jotakin ja pitää jotakin erityisenä ja tärkeänä itselleen. Jääkiekkokatsomot pullistelevat ylistäviä ihmisiä, klubit täyttyvät sen hetken kuumimman artistin noustessa valokeilaan ja kauppakeskukset tarjoavat tyydytystä ihmisten mukavuuden maksimointiin. Ylistyksen ja palvonnan kohteet näissä esimerkeissä ovat kuitenkin varsin heppoisia ja katoavia. Tämän vuoksi teemme lähetystyötä - että ihmiset kaikista maailman kansoista ja heimoista löytäisivät yhteyden todelliseen ja elävään Jumalaan, jonka ylistämistä varten heidät on luotu.

Eräs mielestäni sykähdyttävimmistä Raamatun lähetysaiheisista paikoista löytyy Ilmestyskirjan kuvaamasta loppunäytöksestä:
"Tämän jälkeen minä näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä:
- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!" (Ilm. 7:9-10)

Wow. Mikä näky! Mikä ääni! Tuota äänteiden ja intonaatioiden sekamelskaa on mahdotonta kuvitella. Hetken intensiteetti on varmasti jotakin aivan käsittämätöntä. Ja samalla kaikki muuttuu yhdentekeväksi: ihmisten omat ammatilliset saavutukset, painoindeksi, huolella vaalittu ruokavalio... Täyden, häiritsemättömän huomion saa yksin valtaistuimella oleva Jumala. Ihmeellinen, täydellinen ja häikäisevä Jumala. Tuo hetki päättää lähetystyön, sillä seurakunta on saanut ydintehtävänsä päätökseen. Mutta ylistys jatkuu. Ikuisesti.

Elina, Majakan lähetysjohtaja