Yhteys, ystävyys ja Kristuksen kaltaisuus

Yhteys, ystävyys ja Kristuksen kaltaisuus

Antti Ronkainen 27. elokuuta 2009

Majakassa uskomme, että elämää ei ole tarkoitettu elettäväksi yksin. Kaikilla Majakan pienryhmillä on yhteinen tavoite: Lisätä yhteyttä, ystävyyttä ja pyrkimystä Kristuksen kaltaisuuteen.  Oletko miettinyt, mikä näistä pienryhmien tavoitteista on sinulle kaikkein haastavin?

Pohdin Kristuksen kaltaisuutta aikaisemmassa blogikirjoituksessani. Itselleni näen tämän tavoitteen haastavimpana, mutta samalla huomaan sen liittyvän kahteen muuhun pyrkimykseen, sillä juuri Jeesushan tuli meille mallintamaan  ja mahdollistamaan yhteyttä ja ystävyyttä.

Kristus avasi meille oven yhteyteen Jumalan kanssa. Apostoli Johannes (1 Joh. 1:7) puhuu myös siitä, miten tämä yhteys Jumalaan vaikuttaa ihmisten väliseen yhteyteen.

Ainakin itse tunnustan tarvitsemani Jumalan apua, jotta voisin oppia murtautumaan omista epävarmuuksistani ja peloistani kohti toisia ihmisiä. Kaipaan rohkaisua tullakseni yhteyteen yksin jäämisen sijaan. Tarvitsen voimia, jotta kykenisin pyytämään ja antamaan anteeksi, jakamaan omastani, toimimaan epäitsekkäästi, olemaan kärsivällinen – toisin sanoen olemaan hyvä lähimmäinen ja ystävä ympäristöni ihmisille.

Yhteyteen liittyy myös se, että Jeesus tuli perustamaan oman yhteisönsä – seurakunnan. Tässä Jumalan yhteisössä kaikilla on oma tärkeä paikkansa ja roolinsa. Kaikkia tarvitaan.

Majakan pienryhmissä haluamme auttaa jokaista löytämään syvemmän yhteyden Jumalaan ja toisiin ihmisiin. Nämä kaksi yhteyden tasoa osaltaan mahdollistavat aitojen ystävyyssuhteiden syntymisen.

Syksyn 2009 pienryhmät:

  • Miesten pienryhmä on osa Majakka-seurakunnan miestentyötä. Ryhmä kokoontuu Majakalla parillisina torstaina 3.9.2009 alkaen klo 19.00–20.30.
  • Naisten pienryhmä on osa Majakka-seurakunnan naistentyötä. Ryhmä kokoontuu Majakalla parittomina torstaina 27.8.2009 alkaen klo 18.00 - 19.30.
  • Perhekerho kokoontuu torstaisin klo 9.30 - 12.00. Lisätietoja täältä.
  • Avioliittopienryhmä on aviopareille, jotka haluavat rakentaa elämänsä tärkeintä ihmissuhdetta.
  • Lähetysmajakka-pienryhmä kokoontuu Majakalla joka toinen viikko.
  • Vihdin pienryhmä kokoontuu vihtiläisissä kodeissa.

Perhekerhoon sekä Miesten- ja naisten pienryhmiin voit vaan tulla tupsahtaa paikalle. Muiden pienryhmien kokoontumisista saat lisätietoa Majakka-illoista tai Antti Ronkaiselta (antti.ronkainen(at)majakka.net).
Nähdään pienryhmässä!


Antti Ronkainen

pastori, Majakan pienryhmätoiminnan vastuuhenkilö