Ystävykset Kynä ja Kumi

Ystävykset Kynä ja Kumi

Saara 19. helmikuuta 2010

Viime perhekerhossa eräs pieni tyttö istui viereeni patjalle, antoi kirjan syliini ja pyysi lukemaan hänelle. Minä luin käskyn saatuani.  Kirjan päähenkilönä seikkaili Kynä,  jolle sattui ja tapahtui kaikenlaista.  Kynä teki hienoja piirustuksia, osasi kirjoittaa sanoja ja tehdä numeroita. Toisinaan hän teki virheitä ja suutuspäissään sotki papereita. Hän oli yksinäinen ja kovin surullinen aiheuttamastaan sotkusta, mutta ei voinut tehdä asialle mitään.

Kynän ollessa masennuksen syövereissä paikalle pelmahti kumi! Kumi sanoi kynälle: ”Minä voin auttaa sinua. Haluatko olla ystäväni? ”Ja niin Kumi aloitti suuren urakan.  Hän pyyhki jokaisen sotkun jonka Kynä oli saanut aikaan, pienintä piirtoa myöten. Kynä ihmetteli ja ihasteli kumin työtä eikä voinut uskoa tapahtumaa todeksi.  Kynä oli onnellisempi kuin koskaan! Hän oli saanut ystävän joka voi auttaa häntä ja joka on aina hänen kanssaan. Oi kuinka ihanaa!

Niin, mitä tekisinkään ilman Jeesusta.  Hän kuoli minun syntieni puolesta ja pyyhki pois kaikki syntini.  Kummallista kyllä minun on välillä hyvin vaikeaa ymmärtää sitä että Jeesus on jo tehnyt kaiken työn.  Yritän kaikesta huolimatta suorittaa ja toivoa että riittäisin Jumalalle ja ihmisille. ”Se on täytetty” (Joh. 19:30), sanoi Jeesus ennen kuolemaansa ristillä.  Jeesuksen työ on riittävä! Minun tulee vain uskoa se ja rukoilla voimaa elää sen uskon varassa.  Seuraavat paikat ovat rohkaisseet minua tällä tiellä:

”On selvää ettei kukaan tule Jumalan silmissä vanhurskaaksi lakia noudattamalla, sillä uskosta vanhurskas saa elää” ( Gal.3:11).

”Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.”(Gal.5:1)

Saara, Majakan lapsityöntekijä